Специјалистичкиот пазар за оптометрија може да забележи големи промени

Њу Џерси, Соединетите Американски Држави – (SBWIRE) – 21 јуни 2022 година – Најновата студија објавена од AMA Research за глобалниот пазар на специјализирани оптометрија ја проценува големината на пазарот, трендовите и прогнозите до 2027 година. Професионалното истражување на пазарот за оптометрија опфаќа важни податоци и докази за истражување практичен ресурсен документ за менаџери, аналитичари, индустриски експерти и друг клучен персонал за пристап и само-анализирање на истражувањето за да помогне во разбирањето на трендовите на пазарот, двигателите на растот, можностите и претстојните предизвици, како и конкурентите.

https://www.eyescontactlens.com/products/

Клучните играчи во овој извештај вклучуваат: Bausch & Lomb (Канада), Carl Zeiss Healthcare (Германија), Alcon (Швајцарија), Johnson & Johnson Vision Care (САД), Essilor International (Франција), Zimmer Ophthalmic Systems Ag (Швајцарија), Nidek Co. Ltd. (Јапонија), Topcon Medical Systems, Inc. (САД), Haag-Streit (Швајцарија) и Visioncare Inc. (САД)
Дефиниција: Оптометријата е автономна, образована и регулирана (лиценцирана/регистрирана) здравствена професија, оптометристите се примарни здравствени работници на окото и видливите машини кои обезбедуваат целосна око и имагинативна и претпазлива грижа, Вклучува оптометрија и издавање, откривање/дијагностика и управување со нарушувања на очите и рехабилитација пропишана од визуелниот систем. Алатките за оптометрија често се оперираат со помош на офталмолог или оптометрист за дијагностицирање, испитување, лекување и оперирање проблеми и болести на окото, видливиот систем и деформации поврзани со структурата на окото и за дијагностицирање на системски болести поврзани со окото. Уредот се користи за да им обезбеди на пациентите еколошка и врвна нега на очите. Во болниците и клиниките, алатките за оптометрија широко се користат за глауком, катаракта, мрежницата , рожницата, прегледите и рутинските цели. Овие оптометриски гаџети вклучуваат ретиноскопи, огледални микроскопи, анализатори на видливи објекти,вефронт аберометри, офталмоскопи, автоматски рефрактометри, камери на дно, кератометри и многу повеќе.
Лидерот на пазарот и неговата стратегија за проширување Во април 2020 година, Haag-Streit Group (Швајцарија) му обезбеди на VRmagic Holding AG (Германија) поголема улога на Haag-Leadership Streit во областа на офталмологијата. Во 2019 година, Johnson & Johnson Vision Care (САД) испорача ACUVUE VITA контактни леќи за астигматизам во САД.
Предизвикувачи на пазарот – Зголемена преваленца на очни болести, технолошки напредок во очната хирургија и дијагностички инструменти и владини иницијативи – зголемување на свеста поврзана со оштетувањата на видот.
Професионалната сегментација на пазарот и податоците за пазарот на глобалната оптометрија се сегментирани на следниов начин: По тип (офталмолошка хируршка опрема, производи за нега на видот), по краен корисник (потрошувач, болници, специјализирани клиники и центри за амбулантска хирургија, други), по канал на дистрибуција (болничка аптека). ), онлајн и продавници на мало, клиники за оптометрија, други)
Извештајот за професионален пазар на глобалната оптометрија ги нагласува информациите за тековните и идните трендови во индустријата, шемите на раст и обезбедува деловни стратегии за да им помогне на засегнатите страни да донесат добри одлуки што може да помогнат да се обезбедат предвидените годишни траектории на профит.
Географски, детална анализа на потрошувачката, приходите, пазарниот удел и стапката на раст во следните региони: – Блискиот Исток и Африка (Јужна Африка, Саудиска Арабија, ОАЕ, Израел, Египет итн.) – Северна Америка (САД, Мексико и Канада ) – Јужна Америка (Бразил, Венецуела, Аргентина, Еквадор, Перу, Колумбија, итн.) – Европа (Турција, Шпанија, Турција, Холандија, Данска, Белгија, Швајцарија, Германија, Русија, ОК, Италија, Франција, итн.) – Азија Пацифик (Тајван, Хонг Конг, Сингапур, Виетнам, Кина, Малезија, Јапонија, Филипини, Кореја, Тајланд, Индија, Индонезија и Австралија).
Цел на извештајот – Внимателно да се анализира и прогнозира големината на професионалниот пазар на оптометрија по вредност и волумен.- – Проценка на пазарните удели на главните пазарни сегменти на професионалците во оптометрија – - Прикажување на развојот на пазарот на професионалци за оптометрија во различни региони во светот. - – Да се ​​анализира и проучи придонесот на микро-пазарот, изгледите и индивидуалните трендови на раст на професионалниот пазар на оптометрија.– -Обезбедува точни и корисни детали за факторите кои влијаат на развојот на професионалците по оптометрија – Внимателна проценка на клучните деловни стратегии што ги користат водечките компании кои работат на пазарот на професионалци во оптометрија, вклучувајќи истражување и развој, соработки, договори, партнерства, аквизиции, спојувања, нови случувања и изданија на производи.
Опсег на професионално истражување на пазарот за оптометрија: - ги вклучува приказните за раст на клучните производители, играчите во подем и главните деловни сегменти на професионалниот пазар на оптометрија, разгледуваните години и целите на истражувањето. Исто така, сегментот според типот на производот, апликацијата и технологијата. - Професионален пазар на оптометрија Извршно резиме: Го резимира целокупното истражување, стапката на раст, достапниот пазар, конкурентниот пејзаж, двигателите на пазарот, трендовите и проблемите и макро индикаторите. нивните производи, производство, вредност, финансиски и други важни фактори.– Клучни точки опфатени во Извештајот за пазарот на професионалци од оптометрија:- Преглед, дефиниција и класификација на професионалците од оптометрија, двигатели и бариери на пазарот – Конкуренција на пазарот на професионалци од оптометрија по производители – Анализа на влијанието на COVID-19 на пазар на професионалци во оптометрија – Професионалци за оптометријаСпособности, производство, приход (вредност) по регион (2021-2027) – Професионално снабдување со оптометрија (производство), потрошувачка, извоз, увоз (2021-2027) – професионално производство на оптометрија, приход (вредност), тренд на цена по Surgery тип {Ophthal Опрема, производи за нега на видот} – Професионален профил на производителот на оптометрија/анализа Оптометрија Професионална анализа на трошоците за производство, анализа на индустријата/синџирот на снабдување, стратегија за извори и купувачи низводно, маркетинг – Стратегии на клучните производители и стандарди за регулација на работните места, , Индустриски патокази и анализа на фактор на влијание на пазарот на синџирот на вредност.


Време на објавување: 27 јуни 2022 година