7 работи што треба да ги знаете пред да пробате контакти во боја

Сакате да занишате пар контактни леќи во боја за Ноќта на вештерките или само за забава? Прочитајте за да дознаете повеќе за тоа што треба да знаете пред да ги носите.

обоени контакти без рецепт
1. Обоените контакти се во основа исти како и обичните контакти. Контактите во боја не се навистина различни, освен што имаат, хм, бои. Д-р.Џастин Базан од .css-lec2h6{-webkit-text-decoration:underline;текст-декорација:underline;текст-декорација-дебелина:0,0625rem;објаснува: „Објективите во боја имаат јасен пандан со ист дизајн.текст-декорација-боја:наследи;текст-подвлече-поместување:0,25рем;боја:наследи;-веб-комплет-транзиција:сите 0,3s ease-in-out;транзиција:сите 0,3s ease-in-out;заднина-слика: линеарен градиент (до дното, rgba (241, 220, 225, 1), rgba (241, 220, 225, 1));позадина -repeat:repeat-x;-webkit-background-size:0 0;background-size:0 0;padding-top:0.05rem;padding-bottom:0.05rem;}.css-lec2h6:hover{color:# 000000 ;text-decoration-color:border-link-body-hover;-webkit-background-size:.625rem 3.125rem;background-size:.625rem 3.125rem;} Park Slope Eye во Бруклин, Њујорк. Ако носите контакт леќи многу и навикнете се на нив, ќе ви биде совршено со затемнети леќи. Тие исто така траат исто како и обичните контакти.
2. Можеби се непријатни. Обоените контакти може да бидат малку подебели од обичните контакти, па може да биде потребно малку да се навикнете. Исто така, подебелите леќи генерално полесно се закачуваат и откачуваат.
3. Дури и со совршена визија, пробајте контактни леќи во боја. Ако сакате изгледот со сини очи што Селена Гомез ја потресе на минатогодишното шоу на писта на Викторија Сикрет, можете, дури и ако имате визија 20/20.“ Контактите во боја имаат голема моќ опсегот“, рече д-р Базин.Но, единствениот вистински начин да го знаете вашиот вид и да бидете сигурни дека вашите очи се во добра состојба е да посетите очен лекар.
4. Ви треба и рецепт. Дури и ако вашиот контакт со боја има нула батерија, сепак треба да посетите лекар. Тоа е затоа што сите контакти, без разлика дали се јасни или обоени, се сериозни медицински помагала што можат да ги оштетат вашите очи. Плус, тоа е законот!“Различни брендови на контактни леќи се однесуваат поинаку и треба да бидат проверени од вашиот очен лекар за да се увери дека се соодветни за вас“, додава д-р Базан.“ Штом вашиот офталмолог ќе дозволи контакти, ќе го добиете нивниот рецепт и ќе можете поставете нарачка.”Ова значи дека не треба да нарачувате обоени контактни леќи од кој било онлајн продавач на мало, како што се продавниците за Ноќта на вештерките или кои не бараат од вас да пишувате веб-страница на рецепт.
5. Исто како редовните контакти, никогаш не треба да споделувате со пријателите. Контактните леќи во боја може да изгледаат како шминка, особено ако се со нула моќност и ги користите само за да го промените изгледот, но не треба да ги споделувате со кој било.Замената на очните бактерии може да доведе до сериозни инфекции на очите. Исто така, додава д-р Базан, контактот на вашиот пријател можеби не е вистинскиот за вас.
6. Секој кој може да носи контактни леќи може да носи контактни леќи во боја. Некои луѓе сакаат контактни леќи кои ги фрлаат само на секои две недели, додека други сакаат да ги носат само еден ден. Некои луѓе имаат сосема „нормални“ очи, додека други имаат дефект во искривувањето на очите наречено астигматизам. За среќа, речиси секој има обоени контактни леќи, иако некои видови, како оние за астигматизам, може да бидат поскапи.
7. Постојат многу различни брендови од кои можете да изберете. Вие и вашиот офталмолог ќе работите заедно за да ја пронајдете вистинската марка за вас. Има многу опции за да се испробате, како и различни бои, дизајни и нијанси за избор. Вашиот доктор ќе да ви даде еден пар да пробате за да бидете сигурни дека уживате да ги носите пред да бидат ваши засекогаш.
.css-azif86{color:#000000;display:block;font-family:GTWalsheim,Helvetica,sans-serif;font-weight:bold;margin-bottom:0.3125rem;margin-top:0;-webkit-text- украси: нема;текстуални украси: нема;}@медиа (секоја лебди: лебди){.css-azif86: лебди{color:link-hover;}}@media (max-width: 48rem){.css-azif86 { font-size:1.125rem;line- висина: 1,3;}}@media (мин. ширина: 40,625рем){.css-azif86{големина на фонтот:1rem;висина на линија:1,3;}}@media (мин. ширина: 64рем){.css-azif86 {font-size:1.125rem;line-height:1.3;}} TikTok Tea on White Concealer Совети за убавина

обоени контакти без рецепт
Seventeen учествува во различни придружни маркетинг програми, што значи дека може да добиеме платени провизии за уредувачки избрани производи купени преку линкови на веб-локацијата на нашиот продавач на мало.


Време на објавување: 18 јануари 2022 година